Благотворителен детски концерт в двора на КСУДС

Благотворителен концерт под надслов: „Предай добро нататък“, по повод Международния ден на детето, организира сдружение „Еквилибриум“ на 02 юни от 10.00 часа в двора на Комплекс за социални услуги за деца на ул. Липник 14. Събитието е част от Мисия „Детство у дома, където има сигурност, обич и развитие“ за подкрепа на деца, млади хора и техните родители да развиват личните си ресурси.

Благотворителният концерт е с участието на деца, ползватели на социалните ни услуги, клубове и партньори. /Център за обществена подкрепа, Център за работа с деца на улицата, Център за настаняване от семеен тип – Бяла, клуб „Предай нататък”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” село Семерджиево, деца настанени в приемни семейства и други/.

 

Източник: АРЕНА

Театърът с детско представление за 1 юни

Детското представление „Приказките на баба“, по мотиви от приказките на Елин Пелин „Трите баби”, „Чохено контошче” и „Цар Шишко” ще бъде играно утре, 1 юни, от 11.00 часа в ДТ „Сава Огнянов“. Спектакълът е подарък за децата по случай Деня на детето. Входът е безплатен.  Постановката е на Любомир Кънев, сценография и костюми Виолета Радкова, музика Пламен Мирчев –Мирона. Участват актьорите Надя Банчева, Ясена Господинова, Дайана Михайлова, Александър Узунов. 

 

Източник: АРЕНА

Напитките, с които топим мазнини докато спим

С идването на пролетта имаме нужда от детоксиакция на организма и сваляне на излишните килограми. Ежедневието обаче ни е все по-забързано и рядко ни остава свободно време, от което да отделим за здравословно хранене и спорт, които да засилят метаболизма ни. 

Има начини да намалим натрупаните мазнини докато спим. Да, това е напълно възможно чрез различни видове напитки. Техните съставки подобряват храносмилането през нощта, предпазват тялото от вредното въздействие на свободните радикали, намаляват течностите. Това до голяма степен се дължи на антиоксидантните им свойства.

Прочети още: Напитките, с които топим мазнини докато спим

Библиотеката с изложба "Позабравените поети"

На 26 май в петък в РБ "Любен Каравелов" в Русе ще се състои откриване на изложба "Позабравените поети". Тя е посветена на 90 годишнината от рождението на поето и белетриста Димитър Вятовски. Изложбата ще бъде открита в 11ч. и ще е позиционирана на втория етаж във фоайето. В изложбата ще бъдат представени литературни творби и документи за живота и творческата дейност на русенския поет и белетрист от фонда на Държавен архив - Русе и Регионална библиотека "Любен Каравелов".

Прочети още: Библиотеката с изложба "Позабравените поети"

Областният информационен център с хепънинг на площада

Областният информационен център – Русе  организира днес на 12 май, от 16.00 до 18.00 часа, на площада пред Община Русе, хепънинг под наслов  „Европейски социален фонд – 60 години инвестиции в хората“.

Прочети още: Областният информационен център с хепънинг на площада

Joomla templates by a4joomla