Библиотеката с изложба "Позабравените поети"

На 26 май в петък в РБ "Любен Каравелов" в Русе ще се състои откриване на изложба "Позабравените поети". Тя е посветена на 90 годишнината от рождението на поето и белетриста Димитър Вятовски. Изложбата ще бъде открита в 11ч. и ще е позиционирана на втория етаж във фоайето. В изложбата ще бъдат представени литературни творби и документи за живота и творческата дейност на русенския поет и белетрист от фонда на Държавен архив - Русе и Регионална библиотека "Любен Каравелов".

Прочети още: Библиотеката с изложба "Позабравените поети"

Напитките, с които топим мазнини докато спим

С идването на пролетта имаме нужда от детоксиакция на организма и сваляне на излишните килограми. Ежедневието обаче ни е все по-забързано и рядко ни остава свободно време, от което да отделим за здравословно хранене и спорт, които да засилят метаболизма ни. 

Има начини да намалим натрупаните мазнини докато спим. Да, това е напълно възможно чрез различни видове напитки. Техните съставки подобряват храносмилането през нощта, предпазват тялото от вредното въздействие на свободните радикали, намаляват течностите. Това до голяма степен се дължи на антиоксидантните им свойства.

Прочети още: Напитките, с които топим мазнини докато спим

Пътуващо автокино отново ще гостува в Русе

Пътуващо автокино отново ще гостува в Русе на 21 май с две прожекции, започващи от 21.00 и от 23.00 часа, на авто полигона към Николово. Филмите ще са отново български - “Воевода” и “Докато Ая спеше”.

Прочети още: Пътуващо автокино отново ще гостува в Русе

Областният информационен център с хепънинг на площада

Областният информационен център – Русе  организира днес на 12 май, от 16.00 до 18.00 часа, на площада пред Община Русе, хепънинг под наслов  „Европейски социален фонд – 60 години инвестиции в хората“.

Прочети още: Областният информационен център с хепънинг на площада

Биг Бенд Русе с концерт за ценители

Биг Бенд Русе ще изнесе концерт в Голямата зала на Доходното здание днес, от 19 часа.  Под диригентството на Димчо Рубчев  ще се включат и гост солисти. Това са Весела Бонева, вокал, и Тони Златанов, пиано и вокал. Програмата включва песни и инструментали, сред които „All The Way“, „Something Stupid“, „The Shadow Of Your Smile“, „The Lady Is a Tramp“ и много други. Билети се продават в Доходното здание.

Източник: АРЕНА

Joomla templates by a4joomla