10 начина да се събуждате щастливи

За някои хора събуждането сутрин е кошмар. Лошо настроение, главоболие, нежелание за работа и т.н. Има обаче как да промените старта на деня и сутринта да е пълна с усмивки. Вижте 10 начина да се събуждате щастливи.

1. Протегнете се

Веднага след като отворите очи, още докато сте в леглото, се протегнете. Раздвижете и разтегнете ръцете, краката, шията. Това движение освобождава ендорфини, което намалява стреса и гарантира щастлив старт на деня.

2. Земенете сутрешната телевизия с приятна музика

Какво „по-хубаво“ от сутрин, изпълнена с новини за катастрофи, природни бедствия, болести и политика. Подобна информация рано сутрин, съзнателно или не, натоварва и стресира. Защо да си причинявате това? По-добре го заменете с приятна музика, няколко реда от книгата, която четете, или просто с тишина и звуците, които чувате на терасата.

Прочети още: 10 начина да се събуждате щастливи

Кодът на "Матрицата" е рецепта за суши

Преди близо 20 години братята (вече сестри) Уашовски създадоха митологичен филм с поразителни звукови и визуални ефекти - "Матрицата".

В научно-фантастичната дистопия "Матрицата" представлява създадена от машините изкуствена виртуална реалност, използваща безпощадно хората като източник на енергия, които са свързани в мрежа чрез кибернетични имплантанти. Звучи като интернет, но доста по-зловещo.

Прочети още: Кодът на "Матрицата" е рецепта за суши

Как правилно да мием ябълките

Само с вода не става - ето как да премахнете пестицидите от плодовете

Ако си мислите, че след като сте измили ябълката с вода под чешмата или отъркали в блузата, сте я почистили достатъчно добре - живеете в заблуда.

Един много прост трик ще ви помогне да премахнете пестицидите от плодовете максимално ефективно - със сода за хляб.

Прочети още: Как правилно да мием ябълките

Какво да правим, ако се събудим с подпухнало лице

За да предотвратите подуванията в бъдеще се уверете, че пиете достатъчно вода и не прекалявате със солта

В понеделник сутрин е най-вероятно да се събудите с подпухнало лице, най-вече, защото тялото и умът ви отказват да осъзнаят, че е дошло време за новата работна седмица.

Всъщност причините за подпухването на лицето могат да бъдат много, а понякога те се комбинират и ефектът изглежда ужасяващо, когато се погледнете в огледалото сутрин. Някои от най-честите са:

Прочети още: Какво да правим, ако се събудим с подпухнало лице

Жените и мъжете клюкарстват, за да привлекат внимание

Много жени могат и да отричат, че се съревновават за мъжкото внимание, но това е факт. Едно от основните им средства срещу потенциалните конкурентки са клюките. Оказва се обаче, че същото оръжие срещу съперниците си използват и мъжете, пише в. "Дейли стар", предаде БТА.

Проучването, обхванало 290 канадци на възраст между 17 и 30 години, показва, че и жените, и мъжете клюкарстват в стремежа си да привлекат вниманието на противоположния пол, но го правят по различен начин.

Представителките на нежния пол са по-склонни да очернят външността на потенциалните си конкурентки, докато мъжете по-често "злословят" за финансовото състояние или атлетичността на съперниците си.

Прочети още: Жените и мъжете клюкарстват, за да привлекат внимание

Joomla templates by a4joomla