Средиземноморската диета снижава риска от рак на гърдата с 40%

Средиземноморската диета предпазва жените от рак на гърдата, като снижава риска от развитие на заболяването с 40% за дамите, хранещи се здравословно.

Резултатите от изследване на холандски учени от университета на Маастрихт сред 62 000 жени над 20-годишна възраст сочат, че спазвалите средиземноморска диета са с 40 пъти по-малък риск от развитие на ER-негативен вариант на болестта, който е труднолечим и смъртоносен.

Средиземноморската диета обикновено включва висок прием на растителни протеини (ядки, леща и боб), пълнозърнести храни, риба, зеленчуци и полезни мононенаситени мазнини като зехтин.

Източник: Lady Zone

Космическите науки и технологии ще дискутират в ВН

За космическите науки и технологии ще разкаже Виктор Данчев от Space4BG на 24 март, от 19.00 часа, в културен център BH. Той ще говори за това какво представлява космическия апарат и как работи. Какви са основните идеи на орбиталната механика и инженерната логика зад ракетните двигатели и работата на сателитите.

Прочети още: Космическите науки и технологии ще дискутират в ВН

Мюзикълът Рок завинаги гостува в Русе

Мюзикълът, номиниран за 5 награди “Тони”, “Рок завинаги” (Rock of Ages) ще се играе за първи път в България и Югоизточна Европа. 

Спектакълът е поставен от клуб “Бродуей” към Американския университет у нас. Чрез своя 10-ти юбилеен проект младите артисти ще върнат публиката във времето на големите рок банди, които свирят дълги сола и мятат буйни коси. Премиерите на мюзикъла ще бъдат в края на март и началото на април. Турнето ще гостува в Русе на 1 април, събота, в Доходно здание от 19:00 часа.

Прочети още: Мюзикълът Рок завинаги гостува в Русе

В неделя преминаваме към лятно часово време

В 3:00 часа сутринта на 26 Март 2017 г. (Неделя) преместете часовниците си 1 (един) час напред. На този ден спим 1 час по-малко.

Съвети за наспиване:

За да влезете по-лесно в режим на работа и да се наспите на другия ден - Понеделник, на 27.03 Неделя станете 1-2 часа по-рано от обичайното. Така ще спите 2 - 3 часа по-малко. Това вероятно ще ви накара да заспите по-рано вечерта и така имате по-голям шанс за наспиване за следващия работен / учебен ден.

Спортувайте, за да се изморите. Така ще можете да заспите по-рано и евентуално да се наспите за другия ден.

Източник: Интерестал

12 ensemble гостуват в Концерт на възглавници в Русе

За трета поредна година любимите на малки и големи Концерти на възглавници гостуват на русенци по покана на фестивала “Мартенски музикални дни”. Този път малчуганите ще се запознаят отблизо със струнните инструменти – нежната цигулка, красивата виола, пеещото виолончело и великанът сред тях – контрабасът. Концертите са на 19 март, от 11 и от 17 часа, в зала „Батенберг“ на Регионален исторически музей Русе.

Прочети още: 12 ensemble гостуват в Концерт на възглавници в Русе

Joomla templates by a4joomla