МИКЦ Русе с информационна кампания

В последния ден от миналата седмица млади доброволци организираха информационна кампания. Те раздаваха рекламни и информационни материали на случайни минувачи в централната част на града. Информираха ги за дейностите, които предлага МИКЦ, къде се намира базата и как могат да се свържат с консултантите и специалистите, които работят в полза на младежите в област Русе.

 

Прочети още: МИКЦ Русе с информационна кампания

Младежи отбелязаха Световния ден на кучето

Интересна доброволческа инициатива проведоха днес младежите от "Младежки парламент" в Русе. Те посетиха общинския приют за безстопанствени животни и в рамките на няколко часа се запознаха с дейността на приюта. Управителят на приюта - д-р Спасов, разказа на доброволците за правилата на отглеждане, прибиране и осиновяване на животните.  Младежите се включиха  и разходката и игрите с кучетата в приюта, което им донесе много радост и положителни емоции.

Прочети още: Младежи отбелязаха Световния ден на кучето

Младежи четоха приказки в СУПНЕ "Фридрих Шилер"

И тази година не бе пропуснат да се отбележи „Денят на четенето на приказки”-20.03.Младежи от Младежкия парламент зарадваха малките първокласници и второкласници в СУПНЕ "Фридрих Шилер", които бяха така гостоприемни и посрещнаха по-големите си каки и батковци с усмивки.Докато големите четяха, задачата на малките беше да нарисуват историята, която слушат. Така четиридесетте минути, изпълнени с веселие, минаха неусетно и младежите получиха нова покана за скорошно посещение.

Прочети още: Младежи четоха приказки в СУПНЕ "Фридрих Шилер"

"Достигане на вътрешен мир" - 1 сесия


На  20 март 2017г.- понеделник,  в зала на ОМД от 15 до 17ч се проведе  интерактивен психотренинг на тема: Достигане на вътрешен мир”- 1 сесия, с младежи от гр. Русе.

„Моята инициатива се породи от редица явления, които светът вече разпознава. Днешният свят се разкъсва от постоянни кризи, конфликти и разделения. Преди състоянието на конфликт да премине в действие, то се оформя в умовете на хората под формата на расизъм, религиозна нетолерантност и липса на отвореност към другите” – така започна темата на психолога на МИКЦ - Таня Кюранова. Велики личности от световно значение многократно са декларирали, че в света е невъзможно да се постигне мир, ако хората не го изпитат първо в себе си. Въпреки прогреса на човешката мисъл, драматичната реалност на войната и насилието остават, за съжаление, главен фокус на ежедневните новини.

Прочети още: "Достигане на вътрешен мир" - 1 сесия

Младежи от "Младежки парламент" и младежки работници участваха в "Североизточна младежка среща"

Младежи и младежки работници от Русе, Добрич и Силистра участваха в среща, организирана от Общински Младежи Център "Захари Стоянов". Целта на срещата бе младежите от младежки парламенти да споделят своя опит и добри практики от дейностите, които реализират, както и да се запознаят с дейностите на своите връстници от другите градове. "Младежки парламент" Русе представи своята дейност и интересни акции,които реализира. Те взеха участие в организираните обучения и подготвяните кампании на движението за език без омраза.

Прочети още: Младежи от "Младежки парламент" и младежки работници участваха в "Североизточна младежка среща"

Joomla templates by a4joomla