Младежки работник участва в изложение по случай Международния ден на младежта в град Варна – Европейска младежка столица 2017

Младежкият работник – Людмила Любенова участва в младежко изложение по случай Международния ден на младежта – 12 август в град Варна, който тази година е обявен за Европейска младежка столица. Тя се включи в представянето на над 30 младежки организации като част от Общинския младежки дом Русе. С много нови рекламни материали, брошури, дипляни и интерактивни игри, Люси представи дейността на младежкия дом. Инициативата по случай отбелязването на Международния ден на младежта бе организирана от Министерството на младежта и спорта и Община Варна и в нея се включиха лично министър Красен Кралев, зам.-министър Ваня Колева, кметът Иван Портних и областният управител Стоян Пасев. Навръх 12-и август се проведоха редица събития под наслов „България обича младите”. Честванията завършиха с концерт, в който участваха едни от най-популярните млади изпълнители на България.

Прочети още: Младежки работник участва в изложение по случай Международния ден на младежта в град Варна –...

"Работа в екип и справяне с конфликтни ситуации "

"Работа в екип и справяне с конфликтни ситуации " бе темата на проведеното изнесено обучение, което МИКЦ Русе организира за младежи от Русе.  В него взеха участие младежи, които в рамките на три дни се учиха как да работят в екип и да се справят с конфликтни ситуации. Обучителите бяха подготвили интересни презентации, енерджайзери на открито, ролеви игри и казуси, използвайки различни интерактивни методи. В рамките на обучението участниците се обучаваха какво е екип, структура на екип, комуникация, общуване, мотивация, справяне с конфликти ситуации и други.  Освен със сериозни занимания младежите имаха възможност да се забавляват, да се разходят на открито и да се насладят на красивата планинска природа.

 

Обучение в три модула се проведе в град Бяла

На 19 май 2017 година в заседателната зала на Общински съвет Бяла се проведе обучение на тема: „Държавни органи на управление в Република България. Перспективи за развитие на Община Бяла и за реализация на младите хора в нея". Преобладаващата част от младежите бяха от 7 и 8 клас на местното училище. Обучението се проведе по приложената програма, като в паузите се провеждаха неформални разговори. Срещата премина в три модула:

    -  първи модул - Държавни органи на управление в Република България;

    -  втори модул - Перспективи за развитие на Община Борово и за реализация на младите хора в нея. Общински план за развитие на Община Борово;

    -  трети модул - Дискусия на тема „Перспективи за развитие на Община Борово и за реализацията на младите хора в нея“

 

Консултации на тема: ""Младежки програми-какво да избера?"" се проведоха в две русенски училища

На 13 юни се проведе консултация в СУПНЕ „Фридрих Шилер“ с младежи на 17-годишна възраст. Същата такава консултация се проведе и в ПГСАГ „Пеньо Пенев“ с ученици на същата възраст на 15 юни. Темата и на двете консултации беше "Младежки програми-какво да избера?".

Прочети още: Консултации на тема: ""Младежки програми-какво да избера?"" се проведоха в две русенски училища

„Доброволчество - привличане, мотивиране и развитие“

На 14 юни 2017 г. в СУ „Васил Левски” – гр. Русе се проведе обучение на тема „Доброволчество - привличане, мотивиране и развитие“.

В обучението се включиха 20 младежи.

Целта бе  младежите да придобият специфични знания, умения и компетенции в областта на доброволчеството, акцентирайки върху същността на доброволческата дейност, видове доброволчески акции, споделяне на „добри практики”, подобряване на работния процес по време на доброволчески кампании.

Прочети още: „Доброволчество - привличане, мотивиране и развитие“

Joomla templates by a4joomla