Доброволчеството – възможност за осмисляне на свободното време

На 11 май в МИКЦ се проведе среща с млади хора на тема „Доброволеството като начин за осмисляне на свободното време“. В рамките на срещата Специалистът по гражданско образование, младежки дейности и доброволчество на МИКЦ - Теодора Траянова разказа на младежите за доброволеството, за възможностите за полагане на доброволчески дейности у нас и в чужбина. Чрез дискусия младежите осъзнаха ползите от доброволчеството за развитието им като личности и качествата, които придобиват, като млади хора. Специалистът даде различни примери за успешни доброволчески практики'.

„Потенциалът на община Две могили и младежката визия за нейното развитие“

В края на месец април 2017 година в заседателната зала на Общински съвет Две могили се проведе обучение на тема: „Потенциалът на община Две могили и младежката визия за нейното развитие“.

Преобладаващата част от участващите ученици бяха от СОУ Техникума по земеделски машини в гр. Две могили. Кметът на общината, г-н Борисов откри събитието и сподели, че разчита изключително много на младите хора от общината.

Прочети още: „Потенциалът на община Две могили и младежката визия за нейното развитие“

Шестокласникът от СУ „Христо Ботев“ Божидар Владимиров спечели европейското знаме в томболата по повод Деня на Европа

Младежкият информационно-консултантски център Русе, Информационният център на евродепутата Мария Габриел и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе организираха информационен щанд по повод Деня на Европа – 9 май и 10-тата годишнина от членството на България в Европейския съюз.

Прочети още: Шестокласникът от СУ „Христо Ботев“ Божидар Владимиров спечели европейското знаме в томболата по...

Председателят на Младежкия парламент взе участие в Петата национална среща на младежките съвети и парламенти

Председателят на Младежки парламент в Русе - Жанита Рафаелова,  взе участие в Петата национална среща на ученическите съвети и парламенти. Срещата се състоя в периода от 5 до 7 май в НУЛЦ на БЧК в Лозен ,София и премина  под мотото "Гражданското участие - твоят път към успеха".

Прочети още: Председателят на Младежкия парламент взе участие в Петата национална среща на младежките съвети и...

Отбелязахме Европейската младежка седмица

Цветна, интересна и атрактивна рекламно-информационна кампания се проведе днес в центъра на Русе. Тя бе част от събитията, посветени на Европейската младежка седмица, която се провежда от 1 до 7 май в 33 страни, участващи в програма "Еразъм +". По време на кампанията младежки работници, консултанти и участници в програмата разказваха за възможностите, които дава на младите хора за обмен и доброволчество. Водещият на събитието проведе викторина с въпроси, свързани с дейности по програмата и по-конкретно с Европейска доброволческа служба и Европейски корпус за солидарност. Участниците получиха интересни и тематични награди. Събитието се организира от Евродеск към програма "Еразъм +", Младежки информационно консултантски център и Общински Младежки дом Русе.

Прочети още: Отбелязахме Европейската младежка седмица

Joomla templates by a4joomla