Сдружение "Вдъхновение" основа приз "Доброволец на годината"

Николай Кръстев получи приза "доброволец на годината" за 2017 година по време на традиционния коледен концерт на Общински Младежки дом Русе. Той бе номиниран от Сдружение "Вдъхновение" и подкрепен от Общински Младежки дом Русе за дейността си като доброволец в различни инициативи през изминалата година. Приза "доброволец на годината" се връчва за първи път в Русе и се основава по инициатива на Сдружение "Вдъхновение". Тази година той бе връчен  от Директора на Общински Младежки дом - г-жа Красимира Николаева.

Младежки парламент отбелязва международния ден за борба със СПИН с поредица от младежки инициативи

Днес отбелязваме Международния ден за борба със СПИН, като Младежки парламент, Общински Младежки дом и Младежки информационно консултантски център Русе организират поредица от инициативи. Първата от тях се проведе вчера, като младежите направиха лентичка със запалени свещички и сърце с телата си около тях в знак на съпричастност към всички засегнати от болестта и като начин да се привлече общественото внимание. На самия ден младежите от Младежки парламент, проведоха информационна антиспин кампания, посветена на Международния ден за борба със СПИН. Те представиха информация за начините за предпазване от болестта пред ученици от различни русенски училища и им раздадоха презервативи и информационни материали.

Прочети още: Младежки парламент отбелязва международния ден за борба със СПИН с поредица от младежки инициативи

Празнични инициативи на Младежки парламент

 

 

Интересни инициативи подготвят младежите от Младежки парламент през празничния месец декември. На специална среща, която се проведе в студения неделен следобед в МИКЦ Русе, те дискутираха с какво да зарадват някой в нужда в празничните дни. Сред многото интересни идеи младежите се спряха на няколко благотворителни инициативи. Освен това те решиха да направят интересен флашмоб, за който проведоха специално обучение. Снимки и видео очаквайте скоро.

 

Младежки парламент отбеляза Международния ден на доброволеца

Младите доброволци от Младежки парламент в Русе отбелязаха международния ден на доброволеца с участието си, като доброволци в различни институции и неправителствени организации.  Тази година доброволците бяха в Общински младежки дом, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Регионален исторически музей, Сдружение „Дете и пространство“, „Център за правата на децата“,  Дневен център „Милосърдие“, Радио „Русе“ . В различните организации младежите помагаха в традиционните  дейности или работиха с деца и младежи. В края на работния ден доброволците се събираха в Младежкия дом, където в приповдигнато настроение споделяха събраните емоции по време на участието си в благородни каузи и доброволчески инициативи.   

През 1985 г. ООН обявява 5 декември за Международния ден на доброволчеството , чието основно послание за 2017 година е „Доброволците действат първи. Тук. Навсякъде“. Всяка година този ден се отбелязва с различни инициативи от Общински Младежки дом и Младежки информационно консултантски център, като целта е да се привлекат повече младежи в доброволчески дейности. 

 

Обучителна сесия на тема: "Насилието - сила или безсилие"

На 30.11.2017г. ПГДА „ Йосиф Вондрак” бе домакин на последващо занятие на тема: „ Насилието - сила или безсилие”  част от обучителна сесия и кампанията против насилието и тормозът. 

Липсата на ценности в съвременното общество се отразява на учениците. Агресията в училище е огледален образ на обществената агресия. Прекалената информираност на младите хора, неспособността им да изградят устойчиви критерии за добро и зло поради липсата на такива в социума, консуматорската нагласа, интернет, мултимедийните игри, отчуждението, застрашеността на децата от посегателства – всичко това обрисува една необичайна и обезпокоителна обстановка, виртуалното пространство, игрите, негативното отношение засилват нивата на агресия.

Прочети още: Обучителна сесия на тема: "Насилието - сила или безсилие"

Joomla templates by a4joomla