Отбелязваме Европейската седмица на младежта в Русе

На 4 май от 14 до 18 часа и в Русе ще бъде отбелязана европейската седмица на младежта. Организатори на събитието са Евродеск точката в Русе, Младежки информационно консултантски център и Общински младежки дом Русе. Те са подготвили рекламно-информационна кампания, която ще се проведе в центъра на града, пред съда. На младежкото събитие консултанти ще дават информация и ще консултират младежите за младежките дейности на програма "Еразъм +"- Европейскам доброволческа служба, Европейски корпус за солидрност, ще се споделят добри практики и приносът и възможностите които се дават на младите хора в съвременна Европа. На информационния щанд съвместно с информатори от МИКЦ и Евродеск ще се гледат филми споделящи вдъхновяващия опит на младежи в тези програми, ще има викторина и награди.

Осмото издание на Европейската седмица на младежта се проведежда в цяла Европа от 1 до 7 май 2017 г. То ще открои солидарността и социалната ангажираност на младежите в Европа и ще даде възможност идеите на младите хора за формирането на бъдещата политика на ЕС за младежта да бъдат чути.

В България Европейската седмица на младежта се реализира от Център за развитие на човешките ресурси съвместно с Министерство на младежта и спорта.На национално ниво, в рамките на инициативата, ще се организират над 50 събития в различни населени места. Програмата на всички събития можете да видите на: www.youthweek.eu

По време на Европейската седмица на младежта 2017 г. във всички 33 държави, участващи в Програмата на Европейския съюз „Еразъм+“, ще се проведат различни събития и дейности. А координацията и организиранията им са поверени на Националните агенции на Програма „Еразъм+“.

Поканени са всички да отбележим заедно европейската младежка седмица.

Място: пред съда; 

Час: от 14 до 18ч.

Кои: всички младежи, младежки организации, граждани и гости на гр. Русе.

Joomla templates by a4joomla