Ruse Flashmob Weeks започва днес

Ruse Flashmob Weeks започва днес. Организаторите от Община Русе обещават всеки ден до Коледа приятни стрийтарт и денс изненади в хипемаркети, градски транспорт, улици, площади и обществени сгради. В събитията ще се включат изпълнители от състави към ОМД – Русе, ОбДЦКИ – Русе, Държавна опера – Русе, ДТ „Сава Огнянов“ – Русе и др. Идеята е коледното настроение да се пренесе по оригинален начин на необичайни места в целия град.

АРЕНА

Набират доброволци в Русе за световното по волейбол

Вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев сподели, че централата ще обяви конкурс за доброволци, които да помагат по организацията на предстоящото световно първенство, на което България и Италия са домакини през 2018 година. "Работата по световното първенство няма нищо общо като обем и организация с другите големи първенства като европейско първенство или Световна лига. Ще трябват много хора. Ще обявим конкурс за доброволци и хора, които да помагат в София, Варна и Русе", обяви Ганев.  

BGvolleyball.com

Кръвта не е за продан – тя е подарък! - акция в УМБАЛ Русе

За втора поредна година УМБАЛ-Русе АД и БЧК-Русе ще проведат съвместна кръводарителска акция „Кръвта не е за продан - тя е подарък“. В рамките седмицата - от 4 до 8 декември между 07:30 и 14:00 часа всеки желаещ ще има възможността да дари кръв доброволно, анонимно и безвъзмездно в отделението по Трансфузионна хематология в Университетската болница.

С цел създаване на по-добра организация молим желаещите кръводарители да се отбележат във формуляра на този линк: https://doodle.com/poll/t8pkucve7hubp6zn по кое време бихa искали да дарят кръв.

 

Сутрин от 07:30 до 12:30ч. отделението по Трансфузионна хематология ще работи с всички желаещи да кръводарят (каквото е обичайното му работно време), като се запазва предимството на безвъзмездните кръводарители да влизат директно преди тези, които го правят за конкретен човек. От 12:30-14:00ч. Кръвният център ще работи само с желаещите да участват в кампанията.

 

АРЕНА

Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

V национален преглед на фолклорните състави в Русе

Петият национален преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF-България ще се проведе в Русе тази събота, в Голяма зала на Доходното здание, със свободен вход. Първият етап на прегледа ще обхване 20 града в страната в рамките на 25 концерта. В нашия град участие ще вземат 14 състава от Разград, Варна, Кошов, Несебър, както и състави от русенския регион. Провеждането на националния преглед е поверено на регионалния координатор на организацията Богдан Донев (главен художествен ръководител на ФТТ „Найден Киров“). При втория етап през 2018 година ще бъдат определени носителите на званието „Представителен фолклорен ансамбъл на ЦИОФФ-България“.

АРЕНА

Joomla templates by a4joomla