Ruse Sand Fest започва днес с концерт на Валди Тотев

„Световни изобретения и иновации“ е темата на третото издание на Ruse Sand Fest, което ще се проведе край Понтон № 9 на русенския от днес до 30 юни. Новото място на фестивала се наложи заради започващото изпълнение на първия етап от реконструкцията на Кея. Фигурите трябва да показват историческото развитие на Русе и целта той да се утвърди като град на знанието и иновациите. Във фестивала ще вземат участие 10 скулптори от осем държави, като един от тях е от Тобаго. Те ще имат на разположение общо 700 тона пясък. През цялото време на фестивала се работи пред публика – русенци, гости на града и туристи от круизните кораби.

Прочети още: Ruse Sand Fest започва днес с концерт на Валди Тотев

Ателие за карнавален грим заработи в центъра на Русе

Ателие за карнавален грим заработи в центъра на Русе. В него доброволци от Гърция, Испания, Италия и Португалия гримират желаещите, като изработват и маски за предстоящия на 24 юни /събота/ Русенски карнавал. Двайсет и трите момчета и момичета са в Русе по проект "В духа на карнавала", който се осъществява от сдружение "Вдъхновение" и е финансиран по програма "Еразъм+". 

Прочети още: Ателие за карнавален грим заработи в центъра на Русе

Търсят творчески проекти за финансиране след конкурс

Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ обявява втори за 2017 година конкурс за проектни предложения с основен приоритет финансиране на местни инициативи по програма „Знание и растеж“.

Прочети още: Търсят творчески проекти за финансиране след конкурс

Арт ателиета, салса и джаз подгряват карнавала в Русе

В седмицата преди „Русенски карнавал 2017“, в центъра на града ще се проведат различни съпътстващи инициативи, които ще бъдат на площада пред съда.

На 20-ти и 21-ви юни, от 18.00 до 19.00 ч. ще има открит урок по салса с Ангел Филиповски и танцьорите от салса-клуб „Фламинго“. В уъркшопа могат да се включат малки и големи, без ограничение на възрастта.

Прочети още: Арт ателиета, салса и джаз подгряват карнавала в Русе

Русе е домакин на кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут

За поредна година Русе е домакин на кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут – „Писта Русе 2017” и за втора година на Международното състезание „Grand Prix Ruse 2017”.

Прочети още: Русе е домакин на кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут

Joomla templates by a4joomla