Шествие с мажоретки, концерт и награди за 24 май в Русе

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май ще бъде тържествено отбелязан в Русе. Начало ще бъде дадено 10:30 часа с шествие по главната улица на града, по която ще преминат ученици от русенските училища и деца от детски градини, водени от мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом и от Общински духов оркестър.

Двата лъча ще тръгнат от СУ „Христо Ботев“ ПГДВА „Йосиф Вондрак“ по посока пл. „Свобода“, където ще се проведе Празничен концерт, чието начало ще дадат ДХ „Дунавски вълни“ при ОбДЦКИ и хор „Св. Георги Победоносец“ при ОМД. Ще има изпълнения на ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Отец Паисий“, СУ „Възраждане“, ПГИУ „Елиас Канети“, ОУ „Никола Обретенов“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, СУ „Васил Левски“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Алеко Константинов“; Мирела и Пресияна Димитрови; Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“.

Прочети още: Шествие с мажоретки, концерт и награди за 24 май в Русе

С Капачки за играчки оборудват занималнята в новото детско

Кампания на УМБАЛ-Русе АД „Капачки за играчки“ ще събира средства за обзавеждане на занималнята в новото детско отделение. Ремонтът завърши окончателно, благодарение на Фондация „Канев“ на Игнат Канев и неговото семейство. Следващата стъпка е то да бъде оборудвано с необходимата апаратура и да бъде обзаведено така, че най-малките пациенти и техните родители да се чувстват максимално комфортно.

Прочети още: С Капачки за играчки оборудват занималнята в новото детско

РУ организира II Иновативно младежко ЕКСПО

За втора поредна година Русенският университет организира Иновативно младежко ЕКСПО като част от Русенското изложение за техника, технологии, стоки и услуги. Форумът се открива на 12 май (петък) 2017 г. от 11:00 ч. в Канев център. Инициативата е на Академичното ръководство и Студентския съвет на Русенския университет с подкрепата на Националното представителство на студентските съвети в България и Министерството на образованието и науката.

Прочети още: РУ организира II Иновативно младежко ЕКСПО

Електрическите велосипеди настъпват в Русе

Информационен ден на площад „Княз Александър Батенберг“ ще даде възможност на всички желаещи русенци да покарат електрически велосипеди от 10 до 17 ч. Събитието има за цел да популяризира употребата им и мрежата за електрически велосипеди в трансграничния регион между България и Румъния. 

Прочети още: Електрическите велосипеди настъпват в Русе

Отбелязваме Европейската седмица на младежта в Русе

На 4 май от 14 до 18 часа и в Русе ще бъде отбелязана европейската седмица на младежта. Организатори на събитието са Евродеск точката в Русе, Младежки информационно консултантски център и Общински младежки дом Русе. Те са подготвили рекламно-информационна кампания, която ще се проведе в центъра на града, пред съда. На младежкото събитие консултанти ще дават информация и ще консултират младежите за младежките дейности на програма "Еразъм +"- Европейскам доброволческа служба, Европейски корпус за солидрност, ще се споделят добри практики и приносът и възможностите които се дават на младите хора в съвременна Европа. На информационния щанд съвместно с информатори от МИКЦ и Евродеск ще се гледат филми споделящи вдъхновяващия опит на младежи в тези програми, ще има викторина и награди.

Прочети още: Отбелязваме Европейската седмица на младежта в Русе

Joomla templates by a4joomla