Младежи от Русе се обучаваха да говорят пред публика

Интересно обучение на тема "Комуникационни умения.Изкуството да говорим пред публика. Стратегия на риториката" се проведе в МИКЦ Русе. В рамките на един ден младежи имаха възможност да усвоят някои камуникационни, ораторски и лексикални умения и техники. След като получиха теоритични познания за поведение по време на презентации и разговори пред хора, участниците в обучението имаха възможност да участват в различни ролеви игри, които се проведоха с активната подкрепа на обучителите и по този начин практикуваха ораторските и комуникационни си умения. Обучението завърши с модула "Емоционален контрол и връзка с аудиторията". Обучението е част от проект "Виа Регия -6" по програма "Младежки информационно консултантски центрове на Министерство на младежта и спорта.

 

Филмът В търсене на смисъла ще бъде показан в музея

Документалният филм „В търсене на смисъла“ ще бъде показан от 18:30 часа в  Регионален исторически музей в Русе. „В Търсене на Смисъла“ (En Quête de Sens) е документален френски филм от 2015 година, който изключително добре пасва на философията на помагалото за извънкласни дейности „Зелени предприемачи Европа“, което ще бъде представено по време на редица обучения за учители на тема #зелено #предприемачество в цялата страна. Авторите на прожекцията ще споделят и защо създаваме younesses.org ...

Прочети още: Филмът В търсене на смисъла ще бъде показан в музея

"Гугъл"доведе в реалността Вавилонската рибка

Представяте ли си свят, в който езиковите бариери падат и невъзможността за комуникация изчезва? Днес технологичният гигант „Гугъл” показа, че подобна футуристична фантазия вече е реалност.

Това се случи по време на презентацията, на която от „Гугъл” разкриха новите си продукти, вдъхновени от цифровите интелигентни „асистенти”. Така, сред тях бяха представени и новите безжични „Пиксел” слушалки тип „тапи”, способни да извършват превод в реално време на разговори, провеждащи се на различни езици.

Прочети още: "Гугъл"доведе в реалността Вавилонската рибка

УМБАЛ Медика със серия очни прегледи за деца

УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” ще проведе информационна кампания и очни прегледи по повод Световния ден на зрението. Деца и подрастващи ще бъдат целевата група, която ще бъде прегледана от офталмолозите д-р Наталия Главанова и д-р Луиз Панайотова. 

На 13 октомври, Световният ден на зрението, лекарите ще се срещнат с възпитаниците на Първо частно СУ „Леонардо да Винчи“, следващият понеделник – 16 октомври ще бъдат прегледани децата от предучилищните групи в Детска градина „Здравец“. Тези прегледи са изключително необходими за ранната диагностика и превенция на заболявания, свързани със зрението. 

Прочети още: УМБАЛ Медика със серия очни прегледи за деца

Месец на книгата

За шеста поредна година уеб порталът www.cineboom.eu е домакин на едно изключително събитие - „Месец на книгата” !
https://books6.cineboom.eu/

Играта се организира от cineboom.eu и следните издателства:
Колибри, Егмонт, Ентуасиаст, Бард, Хермес, Артлайн Студио, Пергамент прес, Обсидиан, Лъчезар Минчев, Intense, Ciela, Плеяда, Ера, Емас , Изток-Запад, Deja Book, Skyprint, Унискорп, Жанет 45 и Ибис.

Joomla templates by a4joomla