Кандидатствай за участие в европейското младежко събитие в Страсбург

Включете се в Европейското младежко събитие на 1 и 2 юни 2018 г. в Страсбург, в което ежегодно вземат участие над 8 000 млади хора, и бъдете част от обсъжданията за бъдещето на Европа заедно с управляващите. 

Събитието се организира от Европейския парламент и дава възможност на младежки организации да представят своите идеи, като най-добрите предложения ще имат възможността да бъдат презентирани пред парламентарните комисии и да бъдат включени в програмата на Европейския парламент.

Прочети още: Кандидатствай за участие в европейското младежко събитие в Страсбург

Възможности за младежи в Румъния

Румъния е от големите страни в Европа. Столицата й е Букурещ, а официалният език е румънският. Страната предоставя много възможности за чужденци, а и не само. Има много програми за младежки обмени, доброволчески дейности, семинари, обучения и различни неформални обучителни програми.

Прочети още: Възможности за младежи в Румъния

КАНДИДАТСТВАЙ ПО ПРОГРАМА „ЗНАНИЯ ЗА УСПЕХ“ 2015-2016

През учебната 2015-2016 година, за четвърти пореден път ФРГИ ще подкрепи средните училища чрез техните училищни настоятелства да превърнат библиотеките в място, стимулиращо желанието за учене и да осигурят възможности за кариерно ориентиране и развитие на учениците от горен курс на обучение. Тази година фокус на програмата е създаването на електронни библиотеки и инициативи в областта на STEM (Science Technology Engineering and Mathematics – Наука, Технология, Инженерство и Математика).

През последните три години близо 15 000 гимназисти от  икономически изостанали региони на страната получиха равен достъп до образователен и информационен ресурс, участваха в различни образователни инициативи и подобриха представянето си в училище, благодарение на програма „Знания за успех“ на ФРГИ с финансовата подкрепа на SAP Labs България.

Прочети още: КАНДИДАТСТВАЙ ПО ПРОГРАМА „ЗНАНИЯ ЗА УСПЕХ“ 2015-2016

Академия за лидери на "AIESEC и Заедно в час" - Русе

На 20 октоври от 16.00 ч в зала 2.101 на Русенски университет AIESEC и Заедно в час организират обучение за студенти с лидерски потенциаля които искат да се развиват и да вдъхнивяват другите с идеите си. Всички желаещи да участват трябва да се регистрират на този сайт http://goo.gl/forms/gdlpy2Kgm3

Публикуваме поканата за събитието

Прочети още: Академия за лидери на "AIESEC и Заедно в час" - Русе

МИКЦ Русе организира обучение на тема "Възможности за реализиране и участие в младежки проекти"

На 31 август от 10.30 часа Младежки информационно консултантски център Русе организира обучение за младежи на тема "Възможности за реализиране и участие в младежки проекти". Основните тема на обучението са свързани с писане и реализиране на младежки проекти,  възможности за финансиране, споделяне на добри практики. Участниците ще се запознаят с възможностите за младежка мобилност по програма "Еразъм +", както и с националната програма за младежта. Желаещите да се запишат за участие могат да го направят, като изпратят трите си имана, години и телефон на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Организаторите ще се свържат с всички заявили желание за участие.

 

Joomla templates by a4joomla