Конкурс: Изпрати Коледа в Писмо!!!

Цел на конкурса

Живеем бързо. Мислим бързо и комуникираме още по-бързо. SMS, email, шльокавица и селфита заливат ежесекундно светещите екрани на телефоните ни и мониторите ни.

Всичко се случва на бързи обороти, но качеството на комуникацията никога не е било по-лошо. Това ни изтощава и често ни кара да се чувстваме объркани, изгубени, неразбрани. Може и да имаме безброй приятелства във Фейсбук и последователи в Инстаграм, но се чувстваме самотни. Защо? Защото имаме чувството, че вече никой не ни слуша истински.

Време е за промяна. „Как?“ бихте попитали. Време е да започнем да комуникираме бавно. Бавната комуникация е тази, чрез която успяваме истински да се свържем и да създадем едно взаимно и истинско човешко преживяване. Базира се на състрадание – опознаването на чуждите, но и на собствените емоции и нужди.

Прочети още: Конкурс: Изпрати Коледа в Писмо!!!

Четвърти конкурс "Посланик на свободния дух в моето училище"

За четвърта поредна година Фондация „Русе – град на свободния дух“ обявява конкурс за учители „Посланик на свободния дух в моето училище“.  Инициативата е посветена на Деня на народните будители и се реализира с подкрепата на Фондация „Еконт“.

 

Организаторите дават възможност на ученици от всички училища на територията на Община Русе да номинират за награда свой преподавател, който е достоен да бъде отличен със званието „Посланик на свободния дух“.

Прочети още: Четвърти конкурс "Посланик на свободния дух в моето училище"

Национален литературен конкурс "Петър Ковачев"

Конкурс за Доброволческа инициатива 2017

За седма поредна година Фондация Лале и Фондация Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ обявяват традиционния конкурс за най-ефективни и интересни доброволчески инициативи в България.

Доброволчеството е личен и съзнателен акт на учене, свързаност с хората и солидарност между поколенията. Доброволчеството е част от живота на хиляди хора в България. Доброволци променят живота във все повече населени места. Те дават своето време и умения, но имат нужда от подкрепа и насърчение.

Прочети още: Конкурс за Доброволческа инициатива 2017

Национален конкурс за млади поети "Димитър Бояджиев"

Joomla templates by a4joomla