Конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“

Стартира приемането на непубликувани досега стихове за участие в четвъртия национален конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“. Организаторът НЧ „Братя Миладинови 1914” – Петрич приканва утвърдени автори и нови таланти да изпращат творбите си до 15. 08. 2017 г. (валидна е датата на пощенското клеймо). Конкурсът е анонимен.

Прочети още: Конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“

Кукленият театър с конкурс за рисунка на тема Мечо Пух

Във връзка с предстоящата премиера на новото си представление "Мечо Пух" през есента, Държавен куклен театър – Русе обявява конкурс за рисунка на тема "Летни игри с Мечо Пух и приятелите му"! Могат да участват както деца, така и родители, като победители ще бъдат излъчени и сред децата, и сред родителите. Рисунките трябва да бъдат надписани - имена и възраст на автора на рисунката, а на гърба - телефонен номер за връзка с родителя. Всички рисунки ще бъдат подредени в изложба във фоайето на театъра. 

Прочети още: Кукленият театър с конкурс за рисунка на тема Мечо Пух

Конкурс "Земята около мен"

Ученици от Младежки парламент с нов конкурс, по случай Деня на Земята - 22 април. В следствие на срещите си по време на програма МИКЦ и с помощта на консултантите и специалистите по програма, младежите поставиха условията на най-новия конкурс "Земята около мен". Той е разделен в три подкатегории: Фотография; Поезия и проза; Презентация. Възрастовата група този път е само една - от 8 до 12 клас. Крайната дата за изпращане на творбите, независимо от коя категория са, е 22 април. Произведенията и данните за тях - три имена, училище, клас и телефонен номер за контакт, могат да се изпращат на електронната поща на Младежки парламент: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Конкурс на тема: "Първите 10 неща, с които свързвате членството на България в ЕС"

По повод Деня на Европа – 9-ти май, както и навършването на 10 години от присъединяването на България към Европейския съюз, евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев обявява конкурс за младежи, които по негова покана ще посетят Европейския парламент в Брюксел през юни 2017 година. Победителите ще бъдат посрещнати лично от евродепутата и ще имат възможността да научат повече за работата на европейските институции като ги разгледат отблизо.

Прочети още: Конкурс на тема: "Първите 10 неща, с които свързвате членството на България в ЕС"

Фотоконкурс "Моето любимо място в Русе"

С наближаване празника на град Русе - 6 май 2017г., Общински Младежки Дом - Русе организира фотоконкурс “Моето любимо място в Русе”. Той се провежда за четвърти пореден път и цели да покаже любовта и уважението на младите хора към родния град. В конкурса могат да вземат участие ученици и младежи в следните  възрастови групи:

Прочети още: Фотоконкурс "Моето любимо място в Русе"

Joomla templates by a4joomla