Конкурс на тема: "Първите 10 неща, с които свързвате членството на България в ЕС"

По повод Деня на Европа – 9-ти май, както и навършването на 10 години от присъединяването на България към Европейския съюз, евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев обявява конкурс за младежи, които по негова покана ще посетят Европейския парламент в Брюксел през юни 2017 година. Победителите ще бъдат посрещнати лично от евродепутата и ще имат възможността да научат повече за работата на европейските институции като ги разгледат отблизо.

Прочети още: Конкурс на тема: "Първите 10 неща, с които свързвате членството на България в ЕС"

Конкурс "Земята около мен"

Ученици от Младежки парламент с нов конкурс, по случай Деня на Земята - 22 април. В следствие на срещите си по време на програма МИКЦ и с помощта на консултантите и специалистите по програма, младежите поставиха условията на най-новия конкурс "Земята около мен". Той е разделен в три подкатегории: Фотография; Поезия и проза; Презентация. Възрастовата група този път е само една - от 8 до 12 клас. Крайната дата за изпращане на творбите, независимо от коя категория са, е 22 април. Произведенията и данните за тях - три имена, училище, клас и телефонен номер за контакт, могат да се изпращат на електронната поща на Младежки парламент: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Конкурс за ученическо есе "Силата на закона в съвременна България"

Окръжен съд – Русе обявява конкурс за ученическо есе на тема „Силата на закона в съвременна България” за ученици от VIII до XII клас.

Крайният срок за участие в конкурса е 15 май 2017 г. (включително), като подаването на есетата става чрез изпращането им по електронен път на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Прочети още: Конкурс за ученическо есе "Силата на закона в съвременна България"

Фотоконкурс "Моето любимо място в Русе"

С наближаване празника на град Русе - 6 май 2017г., Общински Младежки Дом - Русе организира фотоконкурс “Моето любимо място в Русе”. Той се провежда за четвърти пореден път и цели да покаже любовта и уважението на младите хора към родния град. В конкурса могат да вземат участие ученици и младежи в следните  възрастови групи:

Прочети още: Фотоконкурс "Моето любимо място в Русе"

Приключи приема на творби в конкурса, посветен на световния ден на водата


На 16 март приключи крайният срок за изпращане на творбите за Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на световния ден на водата – 22 март, на тема „Вода и пречис8твателни станции”. Тази година организаторите добавиха и още две подтеми: „Чиста вода” и „Паметта на водата”. Изпратени бяха 358 рисунки от  училища, ателиета и школи за изобразително изкуство от Русе, София, Търговище, Попово, с. Семерджиево, Плевен, Перник, Тутракан, Мездра, Панагюрище и Разград, а в категория фотография получихме 86 снимки от 17 държави на 3 континента: България, Словения, Испания, Хърватия, Румъния, Словакия, Белгия, Гърция, Македония, Ирландия, Босна и Херцеговина, Полша, Украйна, Германия, Турция, Тунис и Азербайджан.

Прочети още: Приключи приема на творби в конкурса, посветен на световния ден на водата

Joomla templates by a4joomla