Приключи приема на творби в конкурса, посветен на световния ден на водата


На 16 март приключи крайният срок за изпращане на творбите за Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на световния ден на водата – 22 март, на тема „Вода и пречис8твателни станции”. Тази година организаторите добавиха и още две подтеми: „Чиста вода” и „Паметта на водата”. Изпратени бяха 358 рисунки от  училища, ателиета и школи за изобразително изкуство от Русе, София, Търговище, Попово, с. Семерджиево, Плевен, Перник, Тутракан, Мездра, Панагюрище и Разград, а в категория фотография получихме 86 снимки от 17 държави на 3 континента: България, Словения, Испания, Хърватия, Румъния, Словакия, Белгия, Гърция, Македония, Ирландия, Босна и Херцеговина, Полша, Украйна, Германия, Турция, Тунис и Азербайджан.

Прочети още: Приключи приема на творби в конкурса, посветен на световния ден на водата

Първи общоградски конкурс за поезия

Общоградски конкурс за поезия „Пробуждане“ се организира от Младежки парламент Русе с подкрепата на Общински Младежки дом Русе по повод световния ден на поезията – 21 март. 

Целта на конкурса е да даде възможност на младежи, които имат интерес към писането на поезия да покажат своята дарба. Това е възможност за младите творци да изразят душата си и да покажат своята любов към поезията.

Прочети още: Първи общоградски конкурс за поезия

Общински младежки дом – Русе и ВИК -Русе организират международен конкурс за снимка и рисунка, посветен на Световния ден на водата – 22 март

Общински младежки дом – Русе и ВИК - Русе организират международен конкурс за снимка и рисунка, посветен на Световния ден на водата – 22 март. Темата на конкурса тази година е "Пречиствателни станции" с още две подтеми: "Пречистена вода" и "Паметта на водата". Има две направления: за снимка и за рисунка.

Прочети още: Общински младежки дом – Русе и ВИК -Русе организират международен конкурс за снимка и рисунка,...

Рекорден брой участници на конкурс за художествено слово

В почивния ден в зала Пленарна на Община Русе се проведе 13-тото издание на конкурс-рецитала за художествено слово „За да я има България”, посветен на Националния празник – 3 март. Конкурсът беше тържествено открит от хор „Свети Георги Победоносец” към ОМД, а залата се изпълни с възрожденски песнопения. Рекорден брой участници се явиха тази година – 144 участници от област Русе. Рецитаторите и тази година се представиха в 3 възрастови групи: от 1 до 4клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас в две направления: Възрожденска поезия и Съвременна българска литература. Жури в състав: Косю Станев – председател и членове: Николета Кръстева и Ивайло Димитров, оценяваха изпълненията на участниците.

Прочети още: Рекорден брой участници на конкурс за художествено слово

Конурс-рецитал за художествено слово

Общински Младежки дом Русе обявява традиционния си конкурс за рецитал, посветен на Националния празник на България - 3-ти март. В конкурса могат да вземат участие ученици от 1 до 12 клас, които ще се състезават в три възрастови групи. Тази година участниците ще се състезават в две направления - за Съвременна българска поезия и за Възрожденска поезия. Конкурсът ще се проведе на 25 февруари 2017 година в Пленарна зала, желаещите да участват трябва да се запишат в Младежкия дом до 22 февруари 2017 година.

Joomla templates by a4joomla